ОИК определиха във Върбица и Каолиново, във Велики Преслав не се разбраха

14:38, 25 авг 15 / Политика 25 665 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общините Върбица и Каолиново първи в област Шумен определиха вчера съставите на общинските избирателни комисии (ОИК) за провеждане на изборите за кметове, общински съветници и национален референдум на 25 октомври.

ОИК в община Каолиново има 11 члена. Това оповести за Topnovini.bg кметът на Каолиново Нида Ахмедов.

Председателското място е за ПП ГЕРБ, зам.-председателят е от КП “БСП Лява България”, а секретаря е от ДПС. Трима от членовете на комисията са от ПП ГЕРБ, двама от КП “БСП Лява България”, а останалите парламентарно представени партии – КП „Реформаторски блок“, КП „Патриотичен фронт“, КП „БСП България без цензура“, ПП „Атака“ и КП „АБВ“имат по едно място.

Броят на членовете на ОИК във Върбица също е 11. Председателското място отново е за ПП ГЕРБ, зам.-председателското място се заема от представител на КП “БСП Лява България”, а Реформаторския блок се споразумя за секретарското място в комисията. Останалите парламентарно представени сили ще имат по един член в комисията.

Във Велики Преслав обаче днес консултациите удариха на камък и там политическите сили не се разбраха за състава на ОИК. “Споразумяхме се ПП ГЕРБ да получи председателското място, а секретар да стане представител на БСП. Препъни камък се оказа обаче мястото на зам.-председател. За него бяха предложени хора от АБВ и ДПС”, обясни секретарят на Община Велики Преслав Лена Марчева и допълни, че за представителя на ДПС са гласували само “Атака” и “България без цензура”. Останалите гласове са отишли за човека на АБВ. Тогава от ДПС категорично отказват да подпишат протокола.

На консултациите в старопрестолния град са присъствали двама представители на КП “Патриотичен фронт”. Единият с пълномощно от Валери Симеонов, а другият с документ разписан от Красимир Каракачанов. Двамата са били допуснати до консултациите, но са гласували различно.

Предстои протокола от заседанието да се изпрати до ЦИК, която ще вземе решение за състава и ръководните места в ОИК-Велики Преслав.

Днес ОИК определиха и в Каспичан. В състава на комисията влизат 11 души – трима от ПП ГЕРБ, двама от КП “БСП Лява България” и по един от парламентарно представените сили. Партиите в Каспичан се споразумяха председателското място да е за ПП ГЕРБ, зам.-председателят е от АБВ, а секретарят от КП “БСП Лява България”.

Предстои това да направят и в Нови пазар. Утре в Шумен, Венец, Смядово, Хитрино. На 28 август консултации за ОИК ще се проведат и в Никола Козлево.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама