"Влез в час с данъците" обхвана 2000 пловдивски ученици

14:37, 25 авг 15 25 325 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Близо 2000 пловдивски ученици е обхванал проектът на НАП "Влез в час с данъците". Една от общо четирите награди в играта "Парола: Касова бележка" също бе спечелена от пловдивски ученик, разказаха от офиса на приходната агенция в Пловдив.

Образователният проект на НАП вече успя да получи висока оценка при учредяването на Мрежа за фискално образование между ЕС и Латинска Америка това лято. На форума бяха представени практиките на държави от ЕС и Латинска Америка в планирането, провеждането и оценката на ефективността на образователни инициативи, свързани с данъците в предучилищна възраст, в средните училища и университетите по света.

Данъчни часове в средните училища НАП организира от две години. До момента данъчните преподаватели са се срещнали с над 50 000 ученици от цялата страната. В първото издание на кампанията "Влез в час с данъците" през 2013 г. редом с учебните часове се проведе и конкурс с награди за снимка, видео или текст на тема "Данъците без които не можем", а през изминалата учебна година часовете бяха съпроводени с лотария с касови бележки с привлекателни награди.

"Влез в час с данъците" спечели и две награди в ежегодния конкурс "ПР приз" - за ПР проект в публичния сектор и наградата на Етичната комисия на Българско дружество за връзки с обществеността. 

От НАП издават в аванс, че през идната учебна година планират да разширят проекта чрез видео-курсове по данъчни и осигурителни теми, които ще са достъпни безплатно онлайн. Идеята на Агенцията е по атрактивен и мотивиращ начин да се подобри данъчната грамотност на младите хора.    

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама