По-малко кандидати за детските градини в Пловдив

14:35, 25 авг 15 / Любопитно 25 293 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Намалява броят на кандидатстващите за прием в детските гради в Пловдив спрямо предходните класирания, съобщиха от Община Пловдив.

Това е така, тъй като по-голямата част от децата вече са приети и записани в детските заведения. По-значителен брой са кандидатстващите за яслените групи и местата за тях към момента са повече – освобождават се от 3-годишните, постъпващи в детските градини.

За обявените в последното класиране 1106 свободни места в детските заведения на Пловдив кандидатстваха общо 866 деца – 665 от тях за детските ясли, 106 за първа възрастова група, 49 за втора възрастова група и 46 деца общо за 5- и 6-годишните деца, подлежащи на задължителна предучилищна подготовка.

Все още не са обявени всички места за най-малките, тъй като децата, родени през последните месеци на 2012 година,могат да останат в яслите до навършване на 3-годишна възраст и след това да постъпят в детските градини, когато ще освободят местата за по-малките от тях. Перспективата е до края на годината да бъдат осигурени места за всички желаещи.

Незначителен недостиг на места се наблюдава за част от градините в „Северен“, „Южен“ и „Централен“. Общинската администрация полага усилия за решаване на този проблем. С построяването на новата база на ЦДГ „Чайка“ ще бъдат осигурени места и за децата от район „Централен“, живеещи в близост до булевард „Източен“. С разкриването на новата сграда на ЦДГ „Мир“ бяха приети деца от близките части на районите „Северен“ и „Централен“.

За всички класирани деца следва записване при директорите в определения от Графика на дейностите срок – 31.08.2015 г.

Следващото класиране е на 10 септември. Свободните места за него ще бъдат обявени в срок до 1септември включително. При кандидатстване за прием и подбора на детски заведения от изключително значение е родителите да се съобразят с наличните свободни места, тъй като децата с подадени заявления за детски заведения без места няма как да бъдат класирани.

Родителите могат да се запознаят с конкретните срокове за подаване на заявления от публикувания график на страницата на системата за прием www.dz-priem.plovdiv.bg

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама