Рекорден брой имигранти са влезли в Унгария от Сърбия

13:40, 25 авг 15 / Свят 25 292 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Рекорден брой имигранти са преминали в понеделник сръбско-унгарската граница и са влезли в Унгария, съобщават международните агенции, като цитират унгарската полиция.

„Общо 2 093 имигранти - рекорден брой, регистриран за един ден, са преминали сръбско-унгарската граница“, се посочва в съобщение на унгарската полиция.

Това се случва само дни преди да бъде завършена 4-метровата ограда, чието изграждане по план трябва да приключи до 31 август. 

Унгария започна да строи преградата по границата между двете страни за да попречи за влизането на имигранти в страната.

В края на юли, външният министър на страната Петер Сиярто съобщи, че от началото на годината в Унгария са влезли над 100 000 мигранти и почти всички те са дошли, пресичайки границата откъм Сърбия.

Сиятро посочи още, че Унгария и Сърбия са страните които са изправени пред безпрецедентен миграционен натиск, защото повечето мигранти влизат по суша през Балканите.

В понеделник, по време на срещата си в Берлин, провокирана от извънредната ситуация с хилядите бежанци пристигащи в европейските страни, в търсене на спасение от войната и насилието, френският президент Франсоа

Оланд и германският канцлер Ангела Меркел настояха за единен отговор от страна на Европа по отношение на кризата с мигрантите.

Те се обединиха около идеята да се въведе уеднаквена система за право на убежище, както и обща миграционна политика с единни правила и всички държави да започнат да я прилагат възможно най-бързо.

Също така, веднага да започне изграждането на регистрационни центрове в страните, които се явяват първа спирка по пътя на имигрантите, като Гърция и Италия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама