Стартира втората Фестивална ваканция с „Жреци на музите” 2015

13:36, 25 авг 15 25 314 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За втори път Международен младежки фестивал на изкуствата „Жреци на музите” организира в края на месец август фестивална ваканция. От 2013 година предвид мащабността му и по-добрата организация фестивалът се организира през година, а в годината между две издания се организира Фестивална ваканция, която представлява мини формат на фестивала и е адресирана основно към най-малките зрители.

Фестивалът се организира за десета поредна година от сдружение „ТЕМП-АРТ” и Община Царево и се провежда в рамките на Пътуващ фестивал „Модерни времена”, финансиран със средства на финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 на Норвежката програма за представяне и достигане до широката общественост на съвременното изкуство и култура.

Откриването на събитието по традиция се проведе на площада в Царево на 22-ри август с огнено шоу, подготвено от организаторите от „ТЕМП-АРТ” и под режисурата на Георги Врабчев, с което наистина се повиши градуса на настроението на публиката. След ефектното начало на сцената бяха поканени ръководителите на участващите във второто ваканционно издание групи от Перник, Враца, Разград, София, Кнежа и Казанлък, като особен колорит на сцената допринесоха участващите в изданието Централен младежки театър от гр. Улвърхамптън, Англия, и Детско-юношески театър от гр. Ларвик, Норвегия. Арт директорът на фестивала г-н Георги Врабчев ги приветства от името на Организационния комитет на ММФИ „Жреци на музите”, както и от името на домакина на фестивалната ваканция – кметът на Община Царево инж. Георги Лапчев.

Вечерта продължи с игри и забавления с много награди за най-малките в компанията на весели клоуни, предвождани от самия Мечо Пух, но и за порасналите имаше цял куп визуални удоволствия от сцената.

Участниците във втората фестивална ваканция на ММФИ „Жреци на музите” надвишават 200 и представят изкуствата танц, песен, музика, театър, боди арт, мажоретки.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама