Политическите партии не се разбраха за ръководството на ОИК-Разград

12:54, 25 авг 15 / Политика 25 426 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Политическите партии не се споразумяха за състава на Общинската избирателна комисия в Разград и тя ще трябва да бъде назначена служебно от ЦИК.

На консултациите за формирането на ОИК днес в общината се включиха представители на всички парламентарно представени партии и коалиции и представиха поименните си предложения.

Срещата откри кметът Денчо Бояджиев, който обясни, че в състава  на Общинската избирателна комисия в Разград влизат 11 души, като от тях трима са от ГЕРБ, двама от БСП Лява България и по един представител ще има от Реформаторския блок, Патриотичния фронт, България без цензура, Атака и АБВ.

При разговорите се оказа, че най-предпочитани са председателското и секретарското места, като те бяха поискани от ГЕРБ, БСП и ДПС. 

От ГЕРБ предложиха за председател Радка Башакова и обосноваха избора си с опита от предходните избори. Предложението на БСП за председателското място бе за Катинка Матеева, а на ДПС за Нергин Хамдиев.

От Реформаторският блок поискаха също мястото на секретар, като държаха за своя кандидат Жоро Чобанов. За зам.-председател имаше само една предложена кандидатура – на Иван Димитров от Патриотичния фронт.

От ДПС се съгласиха на варианта и за секретар на комисията, а от БСП заявиха, че биха отстъпили председателското място за зам.-председател, но държаха и за секретар. Не бе взето обаче крайно решение, затова предложенията с кандидатурите ще бъдат изпратени в ЦИК, която ще назначи със свое решение Общинската избирателна комисия в Разград.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама