Започва обследването на първите 8 блока по програмата за саниране в Плевен

12:16, 25 авг 15 25 347 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От тази седмица започва техническото и енергийното обследване на първите осем блока, одобрени за обновяване по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради в Плевен.

Днес в присъствието на председателя на Народното събрание Цецка Цачева в зала «Плевен» на Областна администрация кметът проф.д-р Димитър Стойков подписа договорите с четири от избраните фирми изпълнителки, които ще бъдат ангажирани за обследването на четири от блоковете. С останалите 4 фирми договорите ще бъдат подписани до края на седмицата.

Така реално в Плевен стартира изпълнението на програмата за саниране. Първите осем блока са - бл. «Спартак», ШКП-3, блоковете 115, 118, 228, 333, 315 и 217 в жк «Дружба».

В ход е и финализирането на процедурата за техническо и енергийно обследване на още 6 многофамилни жилищни сгради.

Към момента в община Плевен са регистрирани 39 сдружения на собствениците, от които 28 са подписали вече договори с Общината по националната програма.

Кметът проф.д-р Димитър Стойков подчерта, че в Плевен 355 блока отговарят на изискванията на програмата за саниране. Той коментира, че е убеден как след завършването на първия саниран блок ще завалят заявления в местната управа.

За улеснение на плевенчани в сградата на Общината действа звено, в което експерти консултират гражданите по националната програма за саниране, провеждат се и събрания по места.

Днес е направена поредната крачка в правилната посока към новия Плевен, каза преди церемонията по подписването Цецка Цачева. Освен нея днес в града бе и зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков. В залата присъстваха депутатът Владислав Николов и областният управител Ралица Добрева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама