Фандъкова иска ГЕРБ да управлява еднолично в София

10:59, 25 авг 15 / Политика 25 352 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Настоящият кмет на София Йорданка Фандъкова и кандидат на ГЕРБ за следващ мандат поиска партията да има мнозинство в Столичния общински съвет. "Общинският съвет има огромно значение за развитието на града. Кметът представя своята визия за развитието на града, но общинският съвет е този, който може да даде своята подкрепа или не за тази визия. Затова е важно да има ясно и стабилно мнозинство, което да носи политическата отговорност за решенията", казва тя пред вестник "Труд".

И допълва: "Най-големите поразии в града са се случвали, когато в СОС е имало плаващи мнозинства."

Точно този цитат обаче разгневи депутата от БСП и дългогодишен столичен общински съветник Георги Кадиев. "Когато кучета изядоха двама души, имаше плаващо мнозинство. Когато двама зам.-кметове опитаха да подарят 3.6 млн лева на Карат-С, имаше плаващо мнозинство (единият даже ме съди тогава, защото не могъл да спи цяла седмица заради думите ми). Когато шефът на Софийски имоти си купуваше със служебни пари парфюми, тигани, ризи и дюшек на цветя, пак имаше плаващо мнозинство (тиганът за жената, парфюмът за любовницата, както написа един журналист, ха-ха). Когато районният кмет на район Витоша умишлено не правеше нови търгове за над 260 обекта, а ги държеше с анекси на наеми от 2003 г. (познайте защо...), пак плаващо мнозинство. Когато Диков направи в Общия устройствен план от Софияленд зона за офис-строителство и СОС му го гласува, пак плаващо мнозинство. Когато пред кино Изток на хартия има 25 павилиона по 3 кв.м., а всъщност са по 9 кв.м. и се държат от офшорка, пак плаващо мнозинство. Когато Топлофикация-София дължи над 560 млн. лв. на Булгаргаз, обаче потъна с 90 млн. лв. в КТБ (за да взима някой комисионна за депозита), пак плаващо мнозинство.  Когато метрото капе, Цариградско шосе плува, пътят за "Дружба" пропада на втория месец, заводът за боклук се строи две петилетки и т.н., и т.н., все плаващите мнозинства са виновни", пише той в своя профил в социалната мрежа Facebook, като припомня, че описаното от него се е случило през последните осем години, през които ГЕРБ управлява София с абсолютно мнозинство.

В своето интервю Фандъкова отрича твърдението на партия "Зелените", че столицата е "във финансов капан от 2 млрд. лв. задължения". Тя признава, че освен санкциите, които явно не спират фирмите да работят некачествено, кметът няма други методи за контрол.

От думите й стана ясно, че до края на годината започва изграждането на 7 метростанции по третия лъч. "Тази есен започва строителство на първия участък със станциите на кръстовището на бул. „Янко Сакъзов” и бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”, на Орлов мост, на кръстовището на „Патриарх Евтимий” и „Граф Игнатиев”, на бул. „Витоша” и „Патриарх Евтимий”, на „Георги Софийски” и бул. „Пенчо Славейков” при Медицинска академия, на кръстовището между бул. „България” и „Гешов” и кръстовището на бул. „Цар Борис Трети” и „Житница”. Това са едни от най-натоварените зони в София. Моето желание е успоредно с изграждането на метрото в централната част да започнем и строителството на станциите в „Овча купел“. Още през 2016 г. започват процедурите за 4 станции там - на бул. „Мушанов” и „Президент Линкълн”, на бул. „Монтевидео” (близо до НБУ), станция в „Овча купел 2”, както и на Околовръстния път, с изход към жп линията София - Перник. Надявам се в следващите години да започне изграждането и на линията до бул. „Левски” - на „Ботевградско шосе” (при колелото на трамвая), при бул. „Витиня” и при бул. „Вл. Вазов” на стадион „Герена”, казва тя.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама