17 акта и 35 глоби по фиш съставиха при проверки на шофьори в Търговищко

10:22, 25 авг 15 25 341 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Специализирани полицейски операции по метода “широкообхватен контрол” в малките населени места в област Търговище са били проведени за времето от 21 август до 24 август, съобщават от Областната дирекция на МВР в Търговище.

При проверките са съставени 17 акта и са наложени 35 глоби по фиш

Целта на проверките е била осигуряване на безопасност на движението по пътищата от третокласната и четвъртокласната пътна мрежа.

В проверките са участвали служители на сектор “Пътна полиция” в ОД МВР-Търговище и на “Охранителна полиция” от районните управления в Търговище, Попово и Омуртаг.

Основните акценти на полицейските проверки бяха свързани с евентуално управление на МПС от неправоспособни или от употребили алкохол водачи, както и за заличие на задължителна застраховка “Гражданска отговорност” у автомобилистите и за евентуално управление на технически неизправни или спрени от движение МПС. В резултат от проведената операция в РУ-Попово са образувани две бързи производства.

Съставени са 7 акта за установяване на административно нарушение по Закона за движение по пътищата/за управление на МПС с концентрация на алкохол в издишания въздух над 1,2 промила и за управление на МПС от неправоспособни водачи/, 10 акта за установяване на административно нарушение по други закони и нормативи документи/Кодекс за застраховането, Закон за българските лични документи/.

За констатираните нарушения са наложени 35 глоби по фиш по Закона за движение по пътищата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама