Актове и предупреждения за некачествена вода съставиха в Търговище

09:48, 25 авг 15 25 317 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Три  акта за подаване в потребителската мрежа на питейна вода от централно водоснабдяване с влошени микробиологични показатели са съставили здравните инспектори в Търговище. Издадени са и три предписания за допълнително обеззаразяване на водата от местни водоизточници.

За две седмици по регулярен здравен контрол са извършени  178 текущи проверки на обекти с обществено предназначение. 62 обекта и 18 лечебни заведения са инспектирани за спазване на забраната за пушене. Направени са и 15 проверки относно продажба на алкохолни напитки на лица под 18 години. Проследено е и здравословното хранене на децата. Не са констатирани нарушения, информираха от Регионалната здравна инспекция.

От службата информираха още, че в рамките на Лятната АНТИСПИН Кампания на плувните басейни в региона са извършени безплатни и анонимни изследвания за ХИВ на 37 желаещи. Други 20 граждани са се тествали в Имунизационния кабинет на РЗИ. От инспекцията припомниха, че в тяхната лаборатория целогодишно се извършват безплатни и анонимни изследвания за ХИВ/СПИН.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама