Удължават срока за създаване на нови работни места с евросредства

09:21, 25 авг 15 25 438 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Промяната е свързана със залагане на още два срока за кандидатстване по процедура „Ново работно място 2015“, финансирана по линия на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020. Кандидатите ще могат да подават проектни предложения до 19.11.2015 г. и 05.02.2016 г, съобщиха от Областен информационен център Сливен /ОИЦ/.

Екипът на ОИЦ Сливен е на разположение за информация и коментари по публикуваната покана всеки работен ден от 09:00ч. до 18:00ч.

Проект, подаден след съответния срок в рамките на общата продължителност на прием, ще бъде включен в следващата възможна сесия за оценка на проектни предложения.  Всяко проектно предложение, което е подадено след последния възможен краен срок, няма да бъде разглеждано по настоящата покана.

Процедурата „Ново работно място 2015“  цели разкриване на устойчиви работни места за безработни и неактивни лица посредством комбинация от мерки, включващи провеждане на различни обучения, както и  предоставяне на допълнителни стимули за работодателите.

Безвъзмездна финансова помощ могат да получат работодатели – физически и юридически лица, които са регистрирани и извършват стопанска дейност, независимо от собствеността, правната и организационната си форма.

За бенефициенти – микро, малки и средни предприятия, не се изисква собствено участие, докато за големите предприятия, минималното съфинансиране е в размер на 20% от общата стойност на проекта. Минималният размер на безвъзмездна финансова помощ за един проект, която се предоставя по процедурата, е 50 000 лева, а максималният – 391 166 лева.

Работодателите, които желаят да подадат проектно предложение, могат да го направят само по електронен път, използвайки Информационната система за управление и наблюдение на Структурните инструменти на ЕС в България (ИСУН 2020) – https://eumis2020.government.bg.

Областен информационен център Сливен е част от мрежата от 28 информационни центрове за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз, създадени с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Техническа помощ”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама