Шуменският театър открива своя 160-ти сезон

09:18, 25 авг 15 / Култура 25 372 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Започва 160-я сезон на Драматично-куклен театър „Васил Друмев” в Шумен.

Екипът на театъра вече работи по новото детско заглавие „Самохвалко”, което ще има образователна насоченост и ще информира децата за начини на реакция при някои от най-популярните природни бедствия – земетресения, пожар. Режисьор на спектакъла е Бианка Бенковска, а сценограф Адриана Добрева.

На 26 август е първото представление за новия творчески сезон. На любителите на театралното изкуство ще бъде представен спектакъла „Отворена брачна двойка” от Дарио Фо и Франка Раме. Постановката ще се играе на камерна сцена от 19,00 часа.

Приятната изненада на сцената ще бъде популярната актриса Мая Бежанска, позната на широката публика със своите запомнящи се и винаги различни превъплъщения, в които този път ще си партнира с актьорите Пьотр Кшемински и Димитър Атанасов.

На 27 август предстои и първото турне за сезона на шуменския театър. ДКТ “Васил Друмев” ще гостува в градовете Силистра и Трявна.

В самия край на месеца на 31 август шуменската трупа гостува във Ветрино, където ще представи „Д-р” от Бранислав Нушич.  

По случай 15 -ти септември – първия учебен ден, от ДКТ “Васил Друмев” подготвят специален театрален маратон за най-малките зрители, който ще бъде изцяло с детски заглавия и ще се проведе около средата следващия месец.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама