Даниел Митов: Много от пътуващите към Западна Европа не са бежанци, а икономически емигранти

08:54, 25 авг 15 / Политика 25 354 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Голяма част от потока от хора, пътуващи към Западна Европа не са бежанци, а икономически емигранти. Съществува и потенциална опасност с този поток да навлязат и терористи. Това каза в студиото на bTV министърът на външните работи Даниел Митов.

„Европа трудно ще удържи на подобен натиск от човешки вълни, трябва да има обща европейска политика за ситуацията”, коментира Митов като подчерта, че различните групи хора трябва да бъдат третирани по различен начин. Той добави, че проблемът трябва да бъде разгледан от Европейския съюз, защото това не е опасност само за Балканите.

Митов обясни, че целта на бежанците не са страните от Балканския полуостров и затова заобикалят България. Въпреки това той потвърди, че по границите ни се осъществява много дасилен контрол.

„В рамките на Европейския съюз всеки трябва да си изпълнява задълженията и да не прехвърля своите ангажименти към други”, каза външният министър. Като решение на проблема той посочи унищожаването на "Ислямска държава" и спирането на военните действия в Близкия Изток.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама