Община Исперих обяви обществени поръчки за инженеринг на сгради по националната програма за саниране

07:22, 25 авг 15 25 712 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Исперих обяви обществени поръчки за инженеринг на жилищните блокове, които ще бъдат санирани по националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради, съобщиха от общината.

Едната поръчка е за блок 1 в ж.к. „Васил Априлов”. Жилищният блок е въведен в експлоатация през 1985 г., състои се от пет входа, от които вх. А и Б са с 8 етажа, а вх. В, Г и Д – са 6 етажни. Сградата е с общо 114 самостоятелни обекти и обща разгърната застроена площ 7 223,72 кв.м.

Офертите на кандидатите по обществената поръчка ще се приемат до 16. 00 ч. на 29 август.

Втората обществена поръчка е също за жилищна сграда в ж.к. „Васил Априлов”, Блок 3. Блокът е с три входа, от които вх. А и Б - с 6 етажа и вх. В – 8 етажна, с общо 68 самостоятелни обекта и обща разгърната застроена площ, подлежаща на обследване и сертифициране – 4 328.30 кв.м. Общата разгъната застроена площ е 5335,43 кв.м.

Крайният срок за получаване на заявления за участие в тази обществена поръчка е до 16 часа на 5 октомври.

Изборът и за двете поръчки ще е по критерий „икономически най-изгодна оферта“. Срокът за проектиране има тежест 10 т., изпълнението за строителство за конструктивно укрепване - 5 т., срокът за изпълнение на строителството за енергоспестяващи мерки - 5 т., гаранционният срок – 20, финансовият показател – 60.

Прогнозната стойност за дейностите в двете сгради е 1 630 002  лева без ДДС.

В рамките на обществените поръчки ще се изготвят работни проекти и изпълнят всички задължителни мерки, предписани в техническият паспорт и енергийното обследване.

От кандидатите се изисква през последните пет години да са изпълнили поне два обекта за прилагане на енергоефективни мерки и да разполагат с екип от експерти.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама