Пътната агенция се оправдава за Рилския манастир - ще ремонтира пътя до там

14:12, 24 авг 15 25 335 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Връзката с пътя за Рилския манастир и лот 2 от автомагистрала „Струма“ ще се осъществява чрез два пътни възела, съобщиха от агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) в отговор на информацията, че националният туристически обект се подминава от новата магистрала.

Това са пътен възел „Кочериново" и пътен възел „Бобошево". Предвидено е да се изградят 4 пътни възела, които да осигурят връзка на населените места до участъка от Дупница до Благоевград. Това са:

„Дупница-юг", който осигурява връзката с път II-62 Кюстендил - Дупница и достъпа на жителите на община Дупница, Кюстендил и Бобов дол до автомагистралата;

„Бобошево" - връзка с път III-104 Бобошево - Четирци. Този пътен възел осигурява връзката на жителите на община Бобошево до трасето на лот 2;

„Кочериново" - осигурява директната връзка с път III-107 за Рилския манастир и на жителите на общините Кочериново и Рила до трасето на АМ „Струма";

„Благоевград" - връзка с път III-106 Благоевград - ГКПП Станке Лисичково и на жителите на община Благоевград с магистралата. Това съоръжение ще служи и като етапна връзка с път Е-79 преди изграждането на лот 3 от АМ „Струма".

Ще бъдат рехабилитирани около 20 км от пътя за Рилския манастир със средства от Европейския фонд за регионално развитие чрез оперативната програма „Регионално развитие“. По този начин ще бъде подобрен достъпа на туристите до един от най-значимите културни паметници в България, казват още от АПИ.

Припомняме, че по-рано писахме, че новата отсечка на АМ "Струма", която е между Дупница и Благоевград подминава Рилския манастир и пътят до там се удължава с по 5 км във всяка от посоките, независимо дали човек идва от София или от Кулата, по информация на в. „Труд“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама