Спортът завладя "София диша" (галерия)

20:46, 23 авг 15 / Култура 25 443 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Състезание, тестове и уроци за начинаещи на лонгборд бяха едни от интересните инициативи в програмата на спортната седмица на „София диша“, която се състоя на улиците „Цар Шишман” и „Ген. Йосиф В. Гурко”, предаде репортер на София Topnovini.bg.

„Лонгбордът представлява каране на скейтборд, но с по-голяма дъска и колелца, които осигуряват по-голяма стабилност и повече скорост”, сподели пред София Topnovini.bg Йордан Ноков от Temper Bоards.

Сред другите спортове бяха тенисът на маса и играта петанк, която е традиционна за Франция и означава „пие таке”, или събрани крака. Петанкът се играе  по двойки или тройки на правоъгълна площадка с размери 5 на 15 метра, не рядко и в междублоково пространство. Използват се топки от специална метална сплав, които тежат от 600 до 800 г, а диаметърът им е около 70 мм.

На фестивала бяха позиционирани за четвърта седмица традиционните щандове с интересни ръчни украшения, както и работилниците за малки и големи. Не липсваше и изобилие от храни и напитки, приготвени по домашни рецепти.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама