Младежи от ГЕРБ и организации почетоха жертвите на нацизма и комунизма (снимки)

19:09, 23 авг 15 / Политика 25 433 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Представители на младежката организация на политическа партия ГЕРБ (МГЕРБ) поднесоха венец от името на евродепутатите на партията пред паметника на Незнайния воин в памет на жертвите на комунизма по повод Международния ден на жертвите от комунистическия, националсоциалистическия и фашистките тоталитарни режими, предаде репортер на София Topnovini.bg.

„Младите хора нямат ясна представа какво се е случвало в миналото, затова смятаме, че един такъв ден не бива да се забравя”, каза Ивайло Петков от МГЕРБ след поднасяне на венеца.

Обществени организации също почетоха паметта на пострадалите от комунистическото насилие, репресии и терор, като поднесоха цветя пред Мемориала с вечния огън на незнайните войни. Председателят на съюза на репресираните от комунизма „Памет” Лиляна Друмева изрази надежда, че „ще възкресим паметта за тези хора, които дадоха живота си за бъдещето на България”.

През 2008 г. Европейският парламент обявява 23 август за Европейски ден за възпоминание на жертвите на престъпленията на сталинизма и нацизма. На 19 ноември 2009 г. българският парламент също решава този ден да бъде почитан.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама