КАТ тръгва на хайки по междуселските пътища

13:07, 23 авг 15 25 582 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Полицията предприема мерки по пътищата в малките населени места, където стават най-често катастрофи, каза пред БНР старши комисар Благородна Макева, заместник-директор на Националната полиция. По думите й нарушенията по второ- и третокласните пътища са много, най-често става дума за шофьори без книжки, управление след употреба на алкохол и неизправни МПС-та.

В големите градове и по магистралите моторизирани полицаи ще следят за нарушители и ще ги санкционират на място.    Макева поясни, че КАТ ще пусне мотоциклетни патрули в движението, които ще следят за спазване на правилата за движение. Когато патрулът забележи нарушение или опасни маневри, той ще спира водача и ще го глобява на място.

От МВР за пореден път апелираха към хората да подават сигнали за незаконни гонки, ако имат такава информация. Това може да стане или на телефон 112,  или по интернет.

Междувременно, броят на жертвите на автомобилни катастрофи от началото на годината достигна 425, като само в събота при различни инциденти по българските пътища загинаха четирима души.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама