„Джихадистът Джон“ си показа лицето във видео, препратено през България

12:31, 23 авг 15 25 339 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Джихадистът Джон“, британски гражданин, който се прочу с рязането на глави на пленници на Ислямска държава, показа за пръв път лицето си в клип, препратен през България, съобщи Daily Mail.

Във видеото, вероятно заснето преди няколко месеца близо до сирийски град, завладян от ИД, човекът, идентифициран като Мохамед Емвази заявява с британски акцент: „Ще продължа да режа глави“ и заплашва, че ще се върне във Великобритания, за да избива неверниците.

Според британския вестник, клипът е бил препратен по Viber от членове на Сирийската свободна армия на техния сподвижник Абу Рашид, който живее в София. Той пък предал видеото на българските антитерористични служби.

„Джихадистът Джон“ е един от най-търсените терористи в света. Американските власти дават награда от 6 млн. британски лири за главата му, след като той екзекутира трима американци, двама британци и двама японци.

В последните месеци се появиха различни спекулации за съдбата на „Джихадиста Джон“. Някои медии твърдяха, че е мъртъв, други, че е избягал в Либия и се крие от Ислямска държава.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама