Славчо Атанасов: Искам да променя модела на управление в Пловдив

11:51, 23 авг 15 / Политика 25 362 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"На местните избори искам да променя модела на управление в Пловдив. Затова държа да отбележа, че не се боря против личността на кмета Иван Тотев, а срещу налаганите от него методи на ръководство - на затвореност, на отдалеченост от пловдивчани, на фокусиране в центъра на града, на увеличаване на местните данъци и такси, на унищожаване на всички социални придобивки. Тази концепция не приемам и се изправям срещу нея." Това заяви в предаване на местна телевизия народният представител и кандидат за кмет на Пловдив Славчо Атанасов.

Заедно с Атанасов бе и кандидатът за кмет на пловдивския район "Източен" Павел Милушев. 

Двамата са убедени, че пловдивчани са чувствителни хора и улавят отношението на властта към тях.

"Затова когато напуснах кметската управа, получих повече гласове, отколкото когато дойдох през 2007 година", посочи Атанасов и поясни: "Тези 70 хил. души, които ме подкрепиха, оцениха направеното по времето на моя мандат, изцяло насочен към хората.“

За пореден път депутатът се сблъскал с безразличието на властта тази седмица - при общественото обсъждане за Античния театър, на което не присъствал нито един представител на Община Пловдив - нито кмет, нито зам.-кмет по култура, нито някой директор на дирекция. "Това според мен е недопустимо, защото на тази среща присъства елитът на пловдивското общество, а нямаше кой да чуе техните мнения", подчерта Атанасов.

Същото бездушие вижда кандидатът и при обиколките си в район "Източен", които започнаха в началото на седмицата. Хората му се оплакват, че цялото внимание на кмета Иван Тотев и неговия екип е насочено към Главната улица и центъра на Пловдив.

"От микрорайоните искат да им се оправят чешмичките и междублоковите пространства,  да се обърне внимание на инфраструктурата в квартала, като сред основните искания е да се отпуши ул. "Богомил". В "Столипиново" голямата болка на гражданите си остава мръсотията", посочи кандидатът за кмет на "Източен" Павел Милушев.

"След като приключим с този район, обиколките продължават в целия град", категоричен бе на свой ред Славчо Атанасов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама