Освободени са задържаните в Стара Загора фенове на "Ботев" (Пловдив)

10:55, 23 авг 15 25 542 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пуснаха от ареста осмината привърженици на "Ботев" (Пловдив), задържани след сбиване преди вчерашния мач между отбора на жълто-черните и "Берое", съобщиха от полицията в Стара Загора, предаде репортер на Topnovini.bg. Деветима фена на старозагорския футболен клуб обаче все още са в ареста.

Общо 17 футболни запалянковци бяха арестувани при инцидента. От полицията уточниха, че сигналът за конфликта между двете групи от привърженици, разразил се на ул. "Стара Планина", е получен в 15 часа на 22 август. Скандалът преминал в сбиване, при което неизвестен ударил с парче от метален корниз непълнолетно момче от Асеновград, привърженик на "Ботев". При удара момчето е получило разкъсно-контузна рана в корема. Транспортирано е до Спешния център в Стара Загора, прегледано е и е настанено за наблюдение в детското отделение на МБАЛ "Проф. Стоян Киркович".

По случая е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител за нанасяне на телесна повреда по хулигански подбуди -  престъпление по чл. 131 от Наказателния кодекс.

Разследването продължава, в момента текат разпити на задържаните фенове на "Берое", за да се разбере кой е нанесъл удара, уточниха от полицията. Най-вероятно те ще бъдат освободени след изтичане на 24 – часовото задържане.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама