Девет фенове на „Берое” са още в ареста, пловдивчаните са пуснати

10:30, 23 авг 15 25 398 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Девет фенове на старозагорския футболен клуб „Берое”, които бяха задържани вчера,  са все още в ареста, съобщиха от полицията. Останалите осем привърженици на „Ботев” Пловдив, вече са освободени.

Седемнадесетте футболни запалянковци на „Берое” и „Ботев” бяха арестувани вчера след скандал прерастнал в сбиване, преди мача между двата отбора.

В 15 часа е получен сигнал за възникнал конфликт между две групи от привърженици на двата отбора на ул. „Стара Планина”, уточниха от полицията. Скандалът прерастнал в сбиване, при което неизвестен ударил с парче от метален корниз непълнолетно момче от Асеновград, привърженик на ФК „Ботев”. При удара момчето е получило разкъсно-контузна рана в корема. Транспортирано е до Спешния център в Стара Загора, прегледано е там и е настанено за наблюдение в детското отделение на МБАЛ „Проф. Стоян Киркович”.

По случая е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител за нанасяне на телесна повреда по хулигански подбуди, престъпление по чл. 131 от Наказателния кодекс.

Разследването продължава, в момента текат разпити на задържаните беройски фенове, за да се разбере кой е нанесъл удара, уточниха от полицията. Най-вероятно те ще бъдат освободени след изтичане на 24 – часовото задържане.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама