Георги Иванов извън финал на Световното по лека атлетика

09:33, 23 авг 15 / Спорт 25 361 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Единственият сливналия, участник на Световното първенство по лека атлетика в Пекин Георги Иванов, записа три  фаула в сектора за тласкане на гюле по време на квалификацията на дисциплината тази сутрин.

Така атлетът завършва с три неуспеха на четвърто голямо състезание – на Олимпиадата на същия стадион преди седем години и на Европейските преди година в Цюрих и преди четири години в Париж.

В предходното първенство на планетата Георги бе сред финалистите, като зае осмото място. И сега той имаше възможност да продължи напред на база резултатите му през сезона и лично постижение от  20.54 м. За сравнение  - сега в Пекин финалът се затвори на 19.94 метра

Веднага след квалификацията сливналията сподели пред кореспондента на bgathletic.com, че има проблеми, които ще разрешава с треньора си.

„Ще дойде момент, в който ще се получи и то ще стане по най-добрия начин. Последният опит ми беше най-добър, мобилизирах се, но не успях да задържа. Имам проблеми, но те не са оправдание. Ще ги решавам с треньора ми”, коментира Иванов.

„Нямам проблем с аклиматизация. Днес ми е трети ден в Пекин, прибирам се на петия и изобщо няма да ме хване аклиматизацията, която удря на седмия ден. Часовата разлика не е проблем, просто не ми е ден за състезание. Знам си истинската причина, която е в главата ми, която ще си я оправям сам с треньора ми. Не искам да коментирам и да се оправдавам с болки и други неща”, поясни атлетът.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама