Днес „София диша“ на ул. „Гурко“ със спорт

09:08, 23 авг 15 25 328 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Градският празник „София диша“ днес ще предложи на посетителите включване и обучение по петанк, лонгборд и тенис на маса, както и среща с познатите от предишните три недели участници.

Този път затворена за автомобили след ще бъде улица „Цар Иван Шишман“ и част от  улица. „Ген. Йосиф. В. Гурко“. Там след 17.00 часа ще се кара лонгборд благодарение на Temper Bоards, които ще предоставят новите си модели дъски за тестване.

Начинаещите ще могат да направят първи стъпки с Wildberries School, а напредналите ще покажат своите умения на Slide session. Най-добрите участници с лонгборд дъските ще получат специални награди от магазини Contrabanda.

Какво може да предизвика и вдъхнови „градските“ момичета да излязат сред природата и  да започнат да живеят активно ще научим от Wildberries School -  кауза, която се стреми да популяризира здравословния начин на живот включващ и практикуване на любими спортове. За трите години организаторите са успяли да проведат над 40 уъркшопа по сноуборд, уиндсърф, уейкборд,  катеренe, йога, брейк денс, лонгборд и маунтинбайк, в които взеха участие над 500 момичета.

От 16 до 20.30 часа, посетителите на фестивала „София Диша“ ще могат да играят тенис на маса пред 7-мо училище. Пред 133-то училище ще ни очакват майсторите в петанка - клуб Greenrebel, те ще учат и всички желаещи на този все по-бързо набиращ популярност в България градски спорт.

Играта петанк е традиционна за Франция и означава “пие таке”, или събрани крака, играе се на правоъгълна площадка с размери 5 на 15 метра, не рядко и в междублоково пространство. Използват се топки от специална метална сплав, които тежат от 600 до 800 г, а диаметърът им е около 70 мм.

Може да се играе индивидуално, по двойки или тройки, като обикновено се играе по тройки.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама