Тони Димитрова ще става почетен гражданин на Бургас

08:46, 23 авг 15 25 260 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Любимата на поне половин България певица Антоанета Димитрова Петкова, популярна с артистичния си псевдоним Тони Димитрова, ще се нареди в дългия списък на избраните за почетни граждани личности на Бургас. Тя е предложена за удостояване с престижното звание от кмета Димитър Николов.

В докладната записка, входирана в Общинския съвет, бургаският кмет описва подробно нейната биография – от приемането й за солистка на група „Горещ пясък“ в средата на 90-те години и спечелената награда за песента „Ах, морето“, през дуетите й с Орлин Горанов, Васил Найденов, Гого от „Тоника“, Веселин Маринов и Пламен Ставрев, до последните нейни албуми, издадени през 2005, 2007 и 2011 г.

„Дискографията и песните на Тони Димитрова са познати в цялата страна. Тя е една от певиците с най-много участия, като ежегодно организира самостоятелни национални турнета, както и много концерти в чужбина. С тях тя вече е стъпвала на три континента. Успехите на Тони Димитрова се дължат както на безспорните й гласови качества, така и на човешките й достойнства – естественост, благородство и последователност“ – посочва в мотивите си за своето предложение Димитър Николов.

Кметът допълва, че с годините Тони Димитрова се е доказала като една от най-ярките емблеми на Бургас и популяризира родния си град през целия си житейски и професионален път до момента. Заради този й принос Николов предлага на местния парламент да я удостои със званието „Почетен гражданин на община Бургас“. Решението ще бъда гласувано на сесията през месец септември.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама