Три информационни терминала ще бъдат изградени в община Завет

07:57, 23 авг 15 25 350 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На територията на община Завет ще бъдат изградени три информационни терминала. Изграждането им ще стане по проект, в който водещ партньор ще бъде Сдружение „Толерантност“, съобщават от общината.

Очаква се мярката по Програмата за развитие на селските райони да бъде отворена през септември, а изграждането на терминалите да стартира през октомври. Продължителността на проекта ще е от една до две години.

Информационните терминали ще представят бързо, лесно и безплатно информация за деца, ученици, работещи, безработни, пенсионери и др.

Информацията ще е в различни направления: имунизационен календар за бебета и малки деца, акушеро-гинекологични кабинети, ДКЦ-та, специализирани болници, аптеки, работещи със Здравната каса, детски градини и ясли, училища, специализирани сдружения на хора с увреждания.

Информационните терминали ще предоставят още информация и по Кодекса на труда и свързана с НОИ, както и друга информация, касаеща тематика, труднодостъпна за населението.

Терминалите трябва да се изградят в закрити помещения – кметства, читалища - места, в които има непрекъснат поток от граждани.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама