Обучителна площадка по безопасност на движение правят в Стара Загора

07:23, 23 авг 15 25 284 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Обучителна площадка с пътни знаци и маркировка за деца и ученици да бъде направена в новия парк на мястото на бившите Артилерийски казарми в Стара Загора, предлага Делян Славов, началникът на сектор „Пътна полиция” при ОДМВР. Това стана ясно на последното заседание на Областната комисия по безопасност на движението, свикано от областния управител Георги Ранов.

На срещата е обсъдена предстоящата кампания „Да запазим децата на пътя”, която се провежда ежегодно в цялата страна преди началото на учебната година. Основната цел е да се постигне съществено намаление на инцидентите с деца по пътищата.

Двойно се е увеличил броят на произшествията с деца в сравнение с 2014 г., алармира Делян Славов. Той обясни, че в седмицата от 7 до 13 септември в цялата област ще се проведе акция за проверка на състоянието на знаковото стопанство и маркировката около училищата, ще се засили присъствието на пътни полицаи край тях, ще се засилят и регулярните проверки на водачи на моторни превозни средства за употреба на алкохол и изрядност на документите. 

Представителите на общините в Областната комисия докладваха за мерките, които се взимат за обезопасяване на пространствата около училищата преди началото на учебната година. Поставяне на метални заграждения, на паркинг колчета, на нови пътни знаци и изграждане на повдигнати пешеходни пътеки са част от мероприятията, които трябва да бъдат изпълнени до първия учебен ден.

От РД ПБЗН също предвиждат поредица от мероприятия по повод кампанията и Седмицата за пожарна безопасност от 9до 13 септември. По този повод служители на дирекцията, съвместно с лекари от Спешната помощ, ще извършат пред сградата на Пожарната в Стара Загора демонстрации за реакция при пожари и при пътно-транспортни произшествия. Всеки ден ще бъдат излъчвани видеоматериали за опасностите от пожари и катастрофи. РД ПБЗН ще проведе обучителни срещи и в други общини на областта. Предвижда се и Седмица на отворените врати. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама