Хиляди бежанци нахлуха в Македония

21:48, 22 авг 15 / Свят 25 322 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Хиляди бежанци преодоляха полицейските заграждения и нахлуха в Македония, съобщиха световните агенции. От вчера над 2000 души останаха на ничия земя, след като Македония не ги допусна на нейна територия и обяви извънредно положение. Стигна се до сблъсъци с полицията и десетки бяха ранени. 

В суматохата днес са ранени няколко души. В отговор македонската полиция е стреляла със зашеметяващи гранати.

По-рано днес македонските власти започнаха да допускат малки групи бежанци да влязат в страната. Това обаче предизвика ново напрежение сред самите имигранти. Около 600 души са се качили на влака, откъдето те се отправят на север към Сърбия и оттам към Унгария. 

Повод за суматохата стана опит да бъдат пуснати през границата семейства с малки деца да стигнат пеша до гарата в Гевгелия. 

Около 2 хиляди души вече са в Гевгелия, съобщава "Дневник". Повечето са на гарата, но някои вече се пръсват из града. Министърът на вътрешните работи на Македония Митко Чафков пътува натам.

В момента ситуацията в града е сравнително спокойна и имигрантите не създават проблеми, но има хаос, защото много семейства са се разделили, бягайки през границата. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама