Министър Тодор Танев откри обновения площад на Шабла (снимки)

21:33, 22 авг 15 25 390 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Министърът на образованието и науката проф. Тодор Танев, зам.-областният управител Ивайло Манушев и кметът проф. Райна Бърдарева прерязаха лентата на обновения градски площад в Шабла.

С ресурс от почти 1,5 млн. лв. над 1 442 000 лева са изградени водна каскада, декоративен фонтан, форум, перголна алея, паркинг, озеленени площи и други. Подменена е подземната инфраструктура и са осигурени резервни трасета, има ново парково осветление и настилки.

 „Много съм радостен да бъда на този площад в момента тук с вас. Много ме свързва с Добруджа. Това е мястото, където все още не се заключват врати,  и има какво да покажем на Европа „, каза проф. Танев. Той поздравя и предните ръководства на Общината, които започнаха преди десетина години, за да се стигне до този момент, в който имаме напълно обновена градска среда, каквато Шабла не е имала. В този ансамбъл с обновеното читалище, с направените тротоари, можем да кажем, че центърът на Шабла се променя категорично, заяви министърът.

„Да са живи и здрави деца, техните учители, родители, баби и дядовци, да растат на този площад, да тичат тук, да се радват на живота и да бъдат горди с това, че са добруджанци и, че са от Шабла”, пожела проф. Танев.

Днес, когато бе отбелязана годишнината от обявяването на Шабла за град с указ на Президиума на Народното събрание през 1969 година, бе открит и нов сектор в общинския пазар - за продажба на риба и аквакултури.

В проекта са инвестирани 189 000 лева по старата оперативна програма "Рибарство". Освен магазини за морски продукти на пазара са изградени и търговски обекти за риболовни принадлежности и заведение за обществено хранене.  Проектът е на стойност 189 001, 46 без ДДС.

Днес в Шабла бе открита и паметна плоча в памет на 100 шабленци, жертва на румънските репресии  в Молдова през 1916-1918 г.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама