Новият участък от бул. „Ал.Малинов“ обърка пешеходците (снимки)

19:03, 22 авг 15 25 367 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Спирка на градския транспорт, намираща се на новия участък от булевард „Александър Малинов“ преди кръстовището с улица „Д-р Атанас Москов“, се оказа трудно достъпна за гражданите. Тя се казва „Метростанция Акад. А.Т.БАЛАН“ и на нея спират автобуси 76 и 111.

От тази сутрин бе пуснато движението по новата отсечка на булеварда в столичния ж.к. "Младост", но изграждането ѝ не е приключило оконтателно. Въпреки че работата по локалните платна и тротоарите ще продължи до началото на септември, десетки жители от района проявиха любопитство към новата си придобиха.

Екип на София Topnovini.bg потърси за коментар някои от тях за новоизградената отсечка, която е със 6 ленти – по 3 във всяка посока и достига до Околовръстния път на София.

Симеонка Атанасова е на 55 години, живее в квартал „Дружба“ и работи в метростанция "Бизнес парк София". Попитахме я дали ѝ харесва новия път. 

„И да, и не. Например до тази спирка се стига трудно. Трябва да заобиколиш през загражденията и подлеза на метрото, за да изчакаш автобуса. Хората вървят напред-назад и не знаят как да минат“, разказа Симеонка.

Все пак булевардът ѝ харесва. Тя припомни, че преди това на мястото на новата отсечка е имало просто едно поле.

Рали Христов от „Младост“ също бе дошъл специално, за да разгледа булеварда.

„Голямо удоволствие е да гледаш новия участък. Хубаво е направено – просто прекрасно. И метро си имаме, и естакада – вече движението в района ще е по-спокойно“, убеден е той.

Стоядин Григоров също похвали шосето. „Хубавото си е хубаво. Направиха нещо полезно за квартала, а и за столицата“, казва той.

Роси, която живее в района, бе излязла на разходка със свои приятелки. Според нея е много глупаво, че пешеходците не могат да пресекат булеварда.

„Трябва да заобиколят през метрото и след това да пресекат старата част на булеварда, за да достигнат до спирката. Засега не ми харесва“, критично отбеляза тя.

От Столична община уточниха, че ремонтът все още не е приключен напълно, но пътят е отворен, за да се облекчи трафикът.

"Работата по локалите и по тротоарите ще продължи до началото на септември", обясниха от Московска 33.

По новия булевард ще се движат и автобусите, които преди това се движеха по отсечката, която беше двулентова, а сега е разширена с по още една лента. "С това бул. "Александър Малинов" ще стане почти четири километра нов булевард от бул. "Цариградско шосе" до «Южната дъга", похвали се вчера кметът на София Йорданка Фандъкова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама