Борисов и Ципрас са обсъдили по телефона ситуацията с бежанците

17:53, 22 авг 15 / Политика 25 383 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с Алексис Ципрас, който подаде оставка като премиер на Гърция. Двамата са обсъдили ситуацията с бежанците, съобщават от пресцентъра на Министерския съвет.

Борисов и Ципрас са изразили безпокойство и са се обединили около тезата, че България и Гърция трябва заедно да отстояват интереса си по този проблем пред Европейския съвет.

Българският премиер напомнил за тристранното споразумение за полицейско и митническо сътрудничество, подписано преди около два месеца в София между нашата страна, Гърция и Турция, което е добра основа за повече координация и съвместна работа.

Лидерите на Гърция и България са разговаряли и за актуалната ситуация в съседната ни страна, като премиерът Борисов е изразил надежда Атина да постигне така необходимата ѝ стабилност.

Българският министър-председател изразил своята благодарност за сътрудничеството и за постигнатото разбиране при отмяната на 26-процентния данък от страна на Гърция.

Премиерите обсъдили също така важността на газовата свързаност между двете страни и необходимостта от ускореното й изграждане, като приоритетна част от бъдещия енергиен съюз на ЕС.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама