Първанов: Димитър Николов е добър кмет, но Бургас има нужда от коректив

15:24, 22 авг 15 / Политика 25 280 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Димитър Николов е един от добрите кметове, с които ще се конкурира кандидатът за кмет на АБВ на местните избори през октомври. Това заяви лидерът на партията Георги Първанов на пресконференция в Бургас. Същевременно той посочи и редица слабости, които носят негативи за бургазлии.  

„Би било недалновидно и несправедливо, ако поставим всичко, което Николов прави, под негативен знаменател, както биха направили други политически сили. Оценяваме онова важно, полезно за Бургас нещо, което той е направил. Но възниква въпросът на каква цена, на цената на какви бъдещи задължения“, заяви Първанов.

Темата е била коментирана по време на проведена среща по-рано през деня с членове на АБВ, симпатизанти и граждани в Бургас. Там са обсъждали кои неща в общината биха могли да се направят по-добре. Например по отношение на местните данъци и такси, които в Бургас са по-високи от редица големи областни центрове в страната.

„Ние влизаме в битката за местното самоуправление с идеята за коректив. Бургас има нужда от силен коректив в местната власт. Силна група общински съветници, които вярвам, че ние ще предложим, която да е коректив на онова, което Общината прави“, каза лидерът на АБВ. Същевременно Първанов посочи, че те могат да бъдат и част от едно такова управление, но това зависи и от изборните резултати и от конфигурацията, която би се получила.

От АБВ ще поемат ангажимент за провеждането на среща-форум с участието на дипломати, икономически аташета, бизнесмени от Русия, Азербайджан и др. на тема „Бургас – вратата на България към Изтока”. Според Първанов ключовата дума за Бургас е „инвестиции”, а инвеститорите ще бъдат привлечени с качествена работна ръка.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама