АБВ подкрепя Иван Алексиев от ГЕРБ за кмет на Поморие

14:14, 22 авг 15 / Политика 25 334 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Настоящият кмет на Поморие и кандидат за нов мандат Иван Алексиев получава подкрепата и на АБВ. Новината съобщи Антон Коджабашев – областният лидер на партията на Георги Първанов в Бургас. Това стана по време на пресконференция в Бургас с участието на самия Първанов. На нея бяха обявени имената на хората, които АБВ издига или ще подкрепи за кметове за 9 общини в областта. Името на Алексиев предизвика най-голям интерес, тъй като той е издигнат официално от ГЕРБ, който е едни от политическите опоненти на АБВ, въпреки че участват заедно в коалиционното правителство на страната.

За Бургас кандидатът на АБВ за кмет е известен отдавна - университетският преподавател доц. Камен Сейменлийски. В Карнобат подкрепят досегашния кмет Георги Димитров. В Айтос застават също зад настоящия градоначалник Васил Едрев, който вчера беше обявен и като кандидатура на ГЕРБ. В Камено подкрепят Стефан Бонев, който е кмет на БСП. В Приморско издигат бившия кмет Димитър Димитров. В Малко Търново – Илиян Янчев, който е подкрепен и от ГЕРБ. Ненчо Ненчев им е кандидатът за Средец. За Несебър това е Георги Манолов.

За останалите общини в Бургаско още се водят разговори, като днес следобед такива ще бъдат проведени в Царево с участието и на Георги Първанов. От партията са категорични, че това няма да бъде досегашният Георги Лапчев, както и бившият „червен“ кмет Петко Арнаудов.

Според президента Георги Първанов минимум шестима от избраниците им за кметове в Бургаска област ще спечелят изборите или поне ще стигнат до балотаж.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама