Измъкваме се от блатото, смята Борисов (обновена)

14:03, 22 авг 15 / Политика 25 315 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Имаме реален шанс да се измъкнем от блатото и го правим", заяви днес министър-председателят Бойко Борисов, изтъквайки, че България има стабилно правителство, което не може да се каже за съседките ни Македония, Гърция и Турция.

"Благодарих и на БСП, и на АБВ, и на ГЕРБ, и на всички, които поддържат коалицията, за това, че имаме парламент, имаме правителство и всички заедно поддържаме стабилността в държавата", допълни той в Смолян.

Премиерът изрази увереност, че следващата година ще е по-добра "с парите, които събираме повече от контрабандата". 

В сектора с горивата също ще има наказани хора, прогнозира Борисов. "След като съм поел ангажимент, ще го докарам до края", закани се той. 

По думите му сега са събрани двойно повече данъци в сектора от правителството "Орешарски" - "при скъпия петрол". Според Борисов има рафинерии, които не са внесли и един кораб със суров петрол.

"В момента няма основание за България да се притеснява за бежанска вълна повече, отколкото беше натиска досега", каза още Борисов, като увери, че са взети необходимите мерки. От думите му стана ясно, че по границата са изпратени повече служители и хеликоптери, като ресурс е пренасочен и към българо-гръцката граница.

"Отново се връщам на стратегическия въпрос, че САЩ, ЕС, Русия рано или късно трябва по тези теми да се разберат. Няма как Европа да удържи на тази бежанска вълна. Това ще промени демографския фактор, разбирам ги и хората там – зад гърба им режат глави, те търсят да се спасят. Само преди няколко години и от България са бягали нагоре към Бесарабия, когато са им рязали главите. Трябва да проявяваме хуманитарност и човещина и в същото време големите началници да седнат и да се разберат по въпроса. Тези хора трябва да си стоят в своите си държави”, каза още министър-председателят.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама