Две училища в София в ремонт и след 15 септември

12:25, 22 авг 15 25 304 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Две училища на територията на Столична община ще продължат да бъдат в ремонт и след началото на учебната година на 15 септември, съобщиха от "Московска" 33. От там уверяват, че е създадена необходимата организация и ремонтните дейности няма да пречат на учебния процес.

Едно от двете училища е 25-о ОУ "Д-р Петър Берон" в район Красно село, където се извършва конструктивно укрепване на блока на училището, в който са разположени физкултурният салон и столовата. Другото е 74-о Средно образователно училище "Гоце Делчев" в район "Връбница", където ще се ремонтира покрива.

До дни ще приключи ремонтът на 64 основно училище "Цар Симеон Велики" в кв. "Симеоново". Направена е външна топлоизолация на стените и цялостна подмяна на дограмата. Средствата за ремонта са общо 85 000 лева от бюджета на Столичната община. Остава да бъде възстановено пространството около училището.

Тази година Столичната община инвестира над 5 млн. лв. в ремонти на 17 училища и 17 детски градини. Средствата са осигурени от бюджета на общината и от Столичния общински приватизационен фонд. Извършват се мерки за енергийна ефективност като подмяна на дограма, топлоизолация и конструктивни укрепвания.

За първи път врати ще отвори и изцяло новопостроено училище в София. Това е 84-о Основно училище "Васил Левски" в село Герман, на чиято база могат да завидят редица столични училища.

Така след като екодетската градина в Герман стана сграда на годината 2014 в категорията "социална инфраструктура" тази година призът може да вземе новото училище, в което са вложени 3.4 млн. лв. общински средства. Проектът е дело на "Тилев Архитекти" ООД, а изпълнител е фирма "Булстрой Груп" ООД.

В училището могат да учат 200 ученици. Общата му площ е 10 713 кв. м, разполага с осем класни стаи , компютърен кабинет с интерактивна дъска, един кабинет за деца с увреждания и самостоятелен санитарен възел, библиотека с читалня, физкултурен салон с две съблекални, 3 административни стаи, медицински кабинет, ученически бюфет, стол и кухня.

В двора на училището има две баскетболни игрища, едно волейболно, пътека за бягане на 50 м и детска площадка за подготвителния клас. Отоплението на учебния комплекс се осигурява от високотемпературна въздушно-охлаждаема термопомпена система.

За последните пет години в ремонти на училища и детски градини Столична община е инвестирала 100 млн. лв.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама