„Пътуващо есе” стартира от Бургас, Лукарски ще го оценява

11:14, 22 авг 15 / Политика 25 354 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Министърът на икономиката Божидар Лукарски лично ще оценява вижданията за развитието на страната на млади бургазлии. Това ще стане чрез националната инициатива „Пътуващо есе”, която стартира днес именно от черноморския град.

Конкурсът за есе ще продължи до 15 септември и е на тема "СДС - 25 години по сините стъпки. Демократичната промяна и дясната перспектива пред Република България". Участие в него могат да вземат младежи до 29-годишна възраст, имащи интереси към политиката и желание да изразят своите идеи и виждане за днешните политически процеси и за възможностите и предизвикателствата пред тях да участват в управлението на страната ни.

Творбите ще бъдат оценявани от петчленно жури начело с Божидар Лукарски, а отличените текстове ще бъдат наградени. Класираният на първо място ще получи 500 лв., вторият – 300 лв., а третият 200 лв. Есето трябва да е до 3 машинописни страници и да се изпрати на адрес [email protected].

След Бургас инициативата ще продължи през други градове на страната, като по този начин младежите ще направят есето „пътуващо“, като целта е да бъдат привлечени за участие повече млади хора.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама