Ограничават плащанията в брой

09:33, 22 авг 15 25 456 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Правителството обсъжда намаляване на максималната сума за разплащания в брой, стана ясно от думите на министъра на финансите Владислав Горанов. "Мерките, свързани с ограничаването на плащанията в брой, са свързани с намаляването на дела на сивата икономика. Още през 2010 г. при първото правителство на премиера Борисов се прие Законът за ограничаване на разплащанията в брой. Тогава се изказаха много тези, че не бива да се определя твърде нисък лимит и той беше фиксиран на 15 000 лв. Смятаме, че е дошъл моментът размерът на разрешените плащания в брой да бъде намален", казва той пред "Труд".

„Банковата инфраструктура е изключително добре развита. Нищо не налага определени търговски сделки и плащания в такъв обем да бъдат извършвани в брой. Ще предложим намаление. Все още се обсъжда колко точно да бъде. В много европейски държави, например в Италия и Франция, ограниченията за плащания в брой са доста по рестриктивни от тези у нас", добави Горанов.

Неотдавна премиерът Бойко Борисов заяви, че се обсъжда ограничението за плащания в брой да бъде намалено от 15 хил. лв. на 10 хил. лв.

„В кампанията за изменение на данъчните закони, която предстои, ще намерим място и за изменение на Закона за ограничаване на плащанията в брой. Тези мерки ще бъдат приети преди края на 2015 г. и ще важат от началото на 2016 г.", каза още финансовият министър.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама