Продължава приемът на проекти за технологична модернизация на фирмите

08:54, 22 авг 15 25 296 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
До 8 септември 2015 г. фирмите, произвеждащи химични продукти, лекарствени вещества, компютърна и комуникационна техника, електронни и оптични продукти, електрически съоръжения, машини и автомобили, ще могат да кандидатстват за европейски средства, съобщават от Областен информационен център Сливен.

Безвъзмездната финансова помощ се предоставя в рамките на процедурата „Подобряване на производствения капацитет в МСП“ по ОП „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020.

Операцията е планира с три крайни срока за подаване на проектни предложения, който са свързани със сектора на икономическа дейност на предприятията.

В рамките на първия период на прием, който приключи на 08.07.2015г., подадените проектни предложения по процедурата са 844 броя. За финансова помощ са кандидатствали фирми с производство на текстил, облекло, дървен материал, мебели, хартия и картон, метали и метални изделия, печатна дейност, производство на изделия от каучук и пластмаси, хранителни продукти и напитки и др.

Целта на настоящата операция е предоставяне на инвестиционна подкрепа за подобряване на производствените процеси, повишаване на производствения капацитет и засилване на експортния потенциал на фирмите.

По схемата могат да кандидатстват микро, малки и средни предприятия, които имат минимум три приключени финансови години (2012 г., 2013 г. и 2014 г.) преди датата на обявяване на процедурата за подбор на проекти.

За допустими разходи ще се считат средства, разходени за придобиване на машини, съоръжения и оборудване, представляващи дълготрайни и недълготрайни материални активи, необходими за изпълнението на дейностите по проекта.

Последният срок за кандидатстване е 09 ноември 2015 г., когато ще се приемат проектни предложения само на кандидати с код на основна икономическа дейност в секторите на интензивните на знание услуги.

Подробна информация за всички актуални процедури може да бъде получена в Областния информационен център всеки работен ден от 09:00ч. до 18:00ч.

Областен информационен център Сливен е част от мрежата от 28 информационни центрове за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз, създадени с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Техническа помощ”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама