Ремонтират аварийно горялото архивохранилище на НОИ-Бургас

08:35, 22 авг 15 25 502 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Териториално поделение на Национален осигурителен институт-Бургас откри обществена поръчка за ремонт на помещенията в архивохранилището си на бул. "Стефан Стамболов" №126, където на 22 юли тази година избухна пожар.

Огнената стихия възникна в 15.20 часа в помещенията, определени за съхранение на документи на дейност “Осигурителен архив” в административната сграда на НОИ-Бургас. Пожарът е открит след сигнализация от пожароизвестителната централа на сградата и веднага е повикана противопожарната служба. На същия ден е известен застрахователя от ЗАД "Армеец" АД. Административната сграда на НОИ-Бургас е застрахована, включително и при настъпване на щети от пожар. Във връзка със застрахователното събитие на 24 юли 2015 г. на място и след извършен оглед от представител на застрахователната компания и вещо лице са съставени уведомително писмо, констативен протокол и опис на повреденото имущество.

С приемателни протоколи на ЗАД "Армеец" са предоставени всички поискани документи, касаещи щетата. В резултат на пожара са унищожени части от електрическа, вентилационна, сигнално-охранителна, пожароизвестителна системи, осветителни тела, архивни документи. Стените, таваните, стелажите са силно опушени има паднала мазилка.

Със заповед на управителя на НОИ е упълномощен директорът на НОИ-Бургас за провеждане на процедура с предмет “Авариен ремонт на помещения в архивохранилището на ТП на НОИ-Бургас“. Последиците от възникналия пожар непосредствено застрашават здравето на служителите, съществено затрудняват и нарушават нормалното изпълнение на нормативно установените дейности на възложителя. Възникнала е необходимост от предприемане на неотложни действия, които не биха били преодолени при спазване на сроковете, предвидени в ЗОП при избор на открита процедура, ограничена процедура или процедура на договаряне с обявление. Гореизложеното обуславя необходимостта да се проведе процедура на договаряне без обявление.

Ремонтът ще бъде извършен от бургаската фирма "Динамик 2012", до която е отправена поканата за участие в процедура на договаряне без обявление по реда на ЗОП. Неин собственик и управител е Димитър Карпузов. Фирмата е специализирана в извършването на строително-ремонтни дейности в детски градини, училища, малки предприятия, складови помещения, хотели, частни апартаменти, къщи, офиси, магазини и др.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама