5 акта и 5 постановления издаде РИОСВ - В. Търново през предхония месец

08:35, 22 авг 15 25 536 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
През месец юли са проверени 16 сигнала за замърсяване на околната среда, съобщават от РИОСВ – Велико Търново. Предприети са мерките, регламентирани в екологичното законодателство, уточняват от инспекцията. През периода експертите на РИОСВ – Велико Търново са извършили 86 проверки на територията на Великотърновска и Габровска области.

В резултат на проверките са издадени 16 предписания, съставени са 5 акта, издадени са 5 наказателни постановления на стойност 500 лв., наложени са три еднократни санкции в общ размер на 400,94 лв.

Четири сигнала е подал кметът на село Шемшево, община Велико Търново за замърсяване на река Янтра и образувани нерегламентирани сметища. Издадени са предписания за почистване на отпадъците и предприемане на мерки за недопускане замърсяването на реката от производствени обекти.

След сигнал за изхвърлена силно миришеща на химикали течност в район, близо до напорния резервоар за питейна вода на с. Деляновци, община Свищов, е съставен акт на извършителя и е издадено предписание за почистване на замърсените участъци, което е изпълнено в срок.

Съвместна проверка със служители на МВР, извършена в дерето на Горна Оряховица до стара автомивка, прекрати изливането на отпадъчен рапичен лецитин. Съставен е акт на извършителя (физическо лице) за нерегламентирано изхвърляне на неопасен отпадък в Горнооряховско дере.

Анонимен сигнал за изливане на отпадъчна охладителна течност в шахта на градската канализация на територията на хлебозавода в Дряново, генерирана от дейността на „ВСК Кентавър - ИЗ Динамика“ ЕООД, Дряново, се оказа неоснователен.

Проверени са сигнали за нерегламентирани сметища в с. Кесарево, община Стражица и за замърсяване с битови и строителни отпадъци на дерето до автомивка на ул. „Македония“ в Горна Оряховица.

Издадени са предписания за почистването им. Експертите от РИОСВ – Велико Търново са проверили сигнал за ежедневно обгазяване от фабрика за мебели в Трявна, сигнал от БДДР - Плевен за нефтено петно в река Дунав при Свищов, сигнал за замърсяване на Жълтешка река от свинеферма.

Проверен е и сигнал от концесионера на Дивечовъден участък „Кладни дял“ за разбит път между отдели 44 и 39 на територията на ДГС „Болярка“ вследствие на дърводобив. Нарушения от компетентността на РИОСВ не са установени. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама