Ентероколити мъчат русенци през лятото

08:04, 22 авг 15 25 388 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ентероколити мъчат русенци през лятото, сочи справка с бюлетина на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) от средата на юли до средата на август 2015 г. Броят на заболелите варира от 11 до 18 случая на седмица, са отчели лекарите.

Доста по-малко страдащи от стомашночревни проблеми, които отчетливо се появявт през лятото, са засегнати от кампилобактериоза, от ротавирусни инфекции, колиентерити и салмонелоза, които обаче не са сезонни болести, а се срещат целогодишно при почти еднакъв брой на заболелите.

От последната болест например всяка седмица се откриват толкова случаи, колкото приблизително от останалите взети заедно, без ентероколитите.

След средата на юли е имало случай на болен от хепатит Б, но той остава изолиран. Бум е имала обаче варицелата, който постепенно отслабва, макар и много бавно. Открити са и два случая на туберкулоза, въпреки топлото време, което се оказва, че не е пречка за развитието на болестта на бедността и системното недохранване.

Почти всяка седмица се регистрират и случаи на марсилска треска и лаймска болест, както всяко лято. Нормално за сезона пък сериозен спад бележат острите респираторни заболявания, засегнатите от които са едва 27,74 души на 1 000 и твърдо стоят на тези показатели в докладвания четириседмичен период. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама