Кметът на Лозница определи местата за поставяне на предизборни материали

07:58, 22 авг 15 / Политика 25 322 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметът на Лозница Айхан Хашимов определи със своя заповед местата за поставяне на предизборни материали по време на кампанията за насрочените избори за общински съветници и кметове и произвеждане на национален референдум, съобщиха от общинската администрация.

Партиите, коалициите и инициативните комитети могат да поставят агитационните материали на определените от кмета места, а на сгради, огради и витрини, само след разрешение на собственика или управителя на имота.

За предизборна агитация се забранява използването на държавния и общински транспорт, както и лепенето на афиши на автобусни спирки и заслони.

Политическите сили трябва да почистят  разлепените агитационни материали на своите кандидати в срок от седем дни след изборния ден.

Във връзка с предстоящите на 25 октомври избори община Лозница е създала и организация за транспортиране в изборния ден на гласоподаватели с увреждания на опорно-двигателния апарат или на зрението. Нуждаещите се могат да подават заявки на телефони 08475 2551, 084 898713 и 0886 100 699. Заявителите трябва да съобщят адреса, от който да бъдат взети и номера на секцията, в която ще гласуват, уточняват от общината.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама