Обучиха читалищни деятели в Русе за работа с млади хора

23:13, 20 авг 15 25 543 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Обучение на 15 служители от читалищата в малките населени места от Община Русе за въвличане на младежи в каузите им се проведе от 17 до 19 август, съобщиха от сдружение „Мулти Акт“.

В него се включиха служители от читалищата в Николово, Мартен, Просена, Долно Абланово, Тетово, Бъзън, Долапите, Червена вода, Басарбово, Хотанца, Семерджиево, Ново село и Сандрово.

То беше организирано по проект „Активни младежи за активни читалища”, финансиран от Програмата за подкрепа на НПО в България и изпълняван от Народно читалище „Пробуда-1901 г.” в село Николово, в партньорство със сдружение „Мулти Акт”.

Темите на обучението бяха три „Подобряване на компетенциите за работа с различни целеви групи и по-конкретно с младежи“; „Мотивиране на младите хора да участват в обществения живот в малките населени места“ и „Въвличане на младежи в каузи на читалището – включително организиране на кампании и доброволчески инициативи“.

Обучението беше интерактивно. Използвани бяха неформални методи на обучение и ролеви игри, бяха представени примери за успешни доброволчески практики. Показани бяха всички „препъни камъчета и грешки”, които не трябва да се допускат при работа с млади хора.

За края на август е предвидено обучение за младежи от село Николово за активно включване в обществения живот. Младежите ще основат свой младежки клуб към читалището в Николово, като за целта тече ремонт на подходящо помещение. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама