Заловиха автоджамбази, опитали да задигнат „Ауди Q 7” до РУП-Несебър

19:15, 18 авг 15 25 326 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Автоджамбази са заловени в момент на кражба на „Ауди Q 7” в Несебър, съобщиха от полицията. Случката се разиграла до полицейския участък в града, където е бил паркиран автомобилът с полска регистрация. Задържаните са 44-годишният В. С. от Поморие и 36-годишният Б. В. от Несебър.

Залавянето е осъществено след показани отлични полицейски умения, като В. С. е бил в купето на автомобила, набелязан за отнемане, а Б. В. се намирал в близост до колата. Двамата оказали съпротива на полицейските служители, което наложило използването на физическа сила и помощни средства.

При задържането на двамата мъже е открита специализирана техника за стартиране и привеждане в движение на крадените автомобили, както и пригоден ключ с чип за активиране на двигателя на луксозния джип.

В. С. и Б. В. са известени сред крими средите, като едни от най-дръзките и неуловими извършители на кражби на луксозни леки автомобили, собственост на чужди граждани, летуващи по Южното Черноморие. Периметърът им на действия обхваща освен курортен комплекс Слънчев бряг и по-малките населени места Поморие, Равда и Свети Влас.

В. С. и Б. В. са задържани за срок от 24 часа, като се очаква да им бъде повдигнато обвинение и Районна прокуратура – Несебър да удължи срока им на задържане до 72 часа.

Също днес е задържан друг известен автокрадец – 34-годишният Д. Л. от Каблешково, обявен за издирване след кражбата на „Мерцедес Е 250”. Той е с богато криминално досие и в момента е с постановена мярка „задържане за срок от 72 часа” от Районна прокуратура – Поморие. Съучастникът му – 39-годишния В. С. от Бургас, вече е с наложена мярка за неотклонение „задържане под стража”. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама