Петър Славов: В нормалните държави при повдигнати обвинения към политик той се оттегля

19:01, 18 авг 15 / Политика 25 448 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Заставам зад думите си - казал това, което считам за правилно и което във всяка една нормална държава би трябвало да се случи. Това заяви пред София Topnovini.bg народният представител от Реформаторския блок Петър Славов.

Славов призова в интервю за в. "24 часа" обвиняемият кмет на Карлово Емил Кабаиванов да се оттегли от кметската надпревара и политиката, доксато изчисти името си. Последва гневния декларация от СДС и на синия лидер в Пловдив Никола Хаджийски.

„Г-н Хаджийски е изразил личното си мнение. Ще оставя на читателите да преценят доколко изказването ми се дължи на липса на политически опит, както той твърди. Струва ми се, че моята парламентарна активност е по-интензивна, отколкото на всички сини депутати от СДС в Народното събрание“, категоричен е Славов.

Попитан дали е възможно атаката срещу Кабаиванов да е предизборна, както твърдят от СДС, Петър Славов бе категоричен, че следи фактите от последните дни. Информацията му сочела, че това не е първо, а второ обвинение срещу Кабаиванов. Първото датирало от преди доста време.

„В интервюто, което дадох пред в. „24 часа“, заявявам, че в нормалните държави при повдигнати официални обвинения към даден политик от страна на компетентен орган е нормално е да се оттегли“, повтори народният представител от ПГ на РБ.

Според Славов кметът на Карлово първо трябва да изчисти името си и след това да се завърне отново в политиката, ако желае.

„Как г-н Хаджийски интерпретира думите си е негова работа. Очевидно разбиранията ни доста се разминават с него“, посочи депутатът.

Относно подкрепата за нов мандат на Кабаиванов Славов каза, че при издигането на общ кандидат на Реформаторския блок за кмет на населено място е необходимо това да се случи чрез обща декларация на коалицията.

„Аз нямам информация подобно нещо да се е случвало. Най-вероятно Емил Кабаиванов е предложение на СДС към блока.  Аз няма информация да има официално решение за подкрепа за него от страна на коалицията“, обясни Петър Славов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама