Рашидов ще уволни директора на Музикалния театър

18:54, 18 авг 15 / Култура 25 414 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Директорът на Националния музикален театър Марио Николов ще бъде уволнен, съобщи по-рано днес министърът на културата Вежди Рашидов. Причината е лошото финансово състояние на театъра.

Той уточни, че Николов в момента е в болнични и заповедта за освобождаването ще му бъде въчена веднага, след като изтече болничният лист. Рашидов се закани, че ще проверят и дали болничният на Николов е реален.

"Беше директор, но за съжаление, когато предишният директор си отиваше, остави печалба 600 хил. лева, сега Марио Николов стана на минус 600 хил. лева", обясни Рашидов. По думите му сега не може да се плати на артистите, а в същото време Николов при това лошо финансово състояние „ходи да поставя в Констанца“.

"Няма лошо човек да си прави хонорари, но театърът му е зле, спрямо колегите му е непочтително. Не знам дали е противозаконно. Нямам против всеки извън своите задължения, ако може да си изкара доходи, няма лошо - хората искат да се прехранват", каза още министърът.

Предстои да се назначи изпълняващ длъжността, а след това да се проведе конкурс за нов директор, уточни още министърът на културата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама