Обвиняемият кмет на Карлово скара реформаторите

18:21, 18 авг 15 / Политика 25 429 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Карловският кмет Емил Кабаиванов, който в момента е обвиняем за умишлена безстопанственост, стана повод за поредния раздор в Реформаторския блок (РБ).

В интервю за в. „24 часа“ депутатът от РБ Петър Славов призова Кабаиванов да се оттегли от кметската надпревара и от политиката, докато не изчисти името си.

Призивът на Славов предизвика гневната реакция СДС, които в специално декларация заявиха категоричната си подкрепа за Кабаиванов, който е зам.-председател на партията.

„Изразяваме своето безпокойство от очевидно зачестилите, през последните няколко месеца, атаки срещу д-р Кабаиванов. За нас вече няма съмнение и е изключително притеснително, че в навечерието на предстоящите местни избори, срещу кмета на община Карлово се води открита кампания, но не с политически средства“, се казва в декларацията.

„Ние, от СДС, поставяме на първо място върховенството на закона. Точно затова и една от най-важните реформи, която обещахме на гражданите, като част от коалицията РБ, е реформата за независима съдебна система. А случаят с д-р Кабаиванов още веднъж потвърждава, че тя вече не търпи отлагане и е крайно належаща за нашето общество.

Ние не се намесваме в работата на разследващите органи и прокуратурата, но сме притеснени от активирането им в месеците преди изборите и от методите, с които действат спрямо кандидат за кмет на Реформаторския блок.

Презумпцията за невиновност, при която всеки е невинен до доказване на противното, би трябвало да е основен принцип в правовата държава, каквато е и България“, пишат още от СДС.

От пресцентъра на СДС в съобщение до медиите изпратиха и позицията на депутата от РБ и председател на СДС- Пловдив Никола Хаджийски, който обвинява Славов, че не следи какво се случва в РБ, след като твърди, че Кабаиванов не е одобрен от блока за обща кандидатура. 

"Д-р Кабаиванов е издигнат за нов мандат с подкрепата на Реформаторския блок и това стана официално още преди месец. Така че,  г-н Славов е непростимо незаинтересован към политическите решения на блока. Освен това, той си позволява да съветва  д-р Кабаиванов  да се оттегли до изчистване на името си. Тоест, Славов предлага  на кмета да капитулира пред  непочтените методи, с които се опитват да го откажат от битката за Карлово.  По този начин, вероятно неволно, Петър Славов минава на страната на тези, които не искат Реформаторският блок да има кмет в община Карлово", посочва още Хаджийски.

Той смятал, че изказванията на Славов се дължат на младостта му и липсата на политически опит.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама