Пловдивски колоездачи с шампионски титли от държавното на писта

17:44, 18 авг 15 / Спорт 25 299 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С пореден добър успех  – спечелени шампионска титли, 4 вицешампионскии 5 сребърни медала, се завърна пловдивският колоездачен клуб "Цар Симеон 1898" от завършилото на колодрума в Пазарджик държавно лично-отборно първенство по колоездене на писта за юноши и младежи, съобщиха от клуба. 

Юношеският национал Николай Генов стана шампион в спринта, като изпревари убедително Божидар Хаджиев от КК "Несебър" и казанлъчанина Онур Татар.

После 18-годишният пловдивчанин изпусна титлите на 3000 метра индивидуално преследване и на 1000 метра от място и стана вицешампион и в двете дисциплини. За Нико останаха вицешамионските титли, след като бе изпреварен от националите Михаил Михайлов от "Хемус" – Троян и бургазлията Нягол Няголов от "Черноморец".  

Отделно Генов спечели бронзови медали в други две дисциплини -  "издръжливост по точки" и 200 метра "летящ старт".  

Другият младежки национал – Адриян Беев, стана бронзов медалист също в две дисциплини – "издръжливост с елиминации" и "скрач". 

В отборните дисциплини тимът на "Цар Симеон 1898" стана вицешампион на България на 4000 метра отборно преследване, като беше изпреварен единствено от домакините от "Печенеги", и трети в дисциплината "отборен спринт", като и тук отборната титла замина при пазарджиклии.  

В крайното класиране "царистите" станаха държавни вицешампиони – отборно, на минималната една точка след  "Печенеги" от Пазадржик, и пред тима на "Хемус" – Троян.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама