Белгиец от Лещен обяви седящ протест в кметския стол, изведе го полиция

17:38, 18 авг 15 / Любопитно 25 239 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В понеделник сутринта белгийският гражданин Лео Скулс, който от доста години живее заедно със съпругата си българка в курортното село Лещен издебна кметския наместник на селото Найле Ходжова и седна на кметския й стол.

Той обясни на изненаданата кметица, че по този начин протестира за честото и безпричинно спиране на водата в цялото село и категорично й заяви, че ще стане от стола, когато ВиК пуснат водата.

“Това вече е нетърпимо, на разбираем български език обясни постъпката си 67-годишния Лео. Тъкмо влязох в банята и се насапунисах, и водата спря. Трябваше да седна така в кметския стол, за да бъде протестът ми още по-убедителен. В тези жарки дни водата в селото се спира безпричинно всеки ден. В Лещен няма ниви и градини за напояване, собственици на къщи сме такива като мен и жена ми пенсионери, има и къщи за гости”, допълни белгиецът.

Около 16 часа в понеделник стачкуващият Лео Скулс беше изведен от кметския кабинет хванат под мищниците от двама гърменски полицаи. Цял работен ден преди това кметицата на Лещен Найле Ходжова безрезултатно му се молеше да освободи стола й, защото така не може да си гледа служебните задължения.

"Нямаше друг начин, той не пожела да си тръгне и затова се обадих на полицията. Те дойдоха и го изведоха. Не се стигна до грозни сцени, той си тръгна, щом униформените пристигнаха", разказа пред журналисти Найле Ходжова.

Вчера сутринта Лео Скулс и други възмутени собственици на къщи в Лещен бяха на среща с кметицата на община Гърмен Минка Капитанова. Стана ясно, че в събота е била предизвикана умишлена авария и това наложило водата да бъде спряна.

“В понеделник аварията с пробития водопровод е отстранена и в Лещен вече има вода”, коментира вчера за «Телеграф» Минка Капитанова. Тя допълни, че полицията в Гърмен разследва и издирва предизвикалите умишлената авария.

Минка Капитанова сподели още, че Общината има готов проект за водния цикъл в Лещен. Той не е бил одобрен през предишния програмен период и в момента кметството е готово да кандидатства отново за европейско финансиране през новия програмен период. Предвижда се пълна реконструкция на вътрешните и външните водопроводни мрежи в курортното село Лещен, както и да бъде изградено ново съоръжение, което да задоволява нуждите на местните хора и гостите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама