ГЕРБ няма да издига кандидати за кмет в 10-12 общини

17:04, 18 авг 15 25 411 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Само в 10-12 от общо 265 общини ГЕРБ няма да издигне свои кандидати за кметове. По тези места вероятно ще подкрепим общ кандидат с друга политическа сила или независим", заяви шефът на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов в Стара Загора, предаде репортер на Стара Загора Topnovini.bg.

Една от тези общини е Старозагорската Павел баня, където все още партията не е обявила кой точно кандидат ще подкрепи.

Цветанов повтори, че на вота през октомври ГЕРБ ще се бори да спечели над 100 общински кметове, над 1700 общински съветници и от 16 до 18 кметове на областни центрове. Сега те имат 94 общински кмета и 1601 общински съветници.

Националната кампания ще бъде официално открита на 13 септември в зала "Арена Армеец".

Що се отнася до преференциите при избора на общински съветници, председателят на Предизборния щаб обясни, че на общинските структури е препоръчано да се направи подредбата така, че да не води до пренареждане, а само до по-високи резултати.

"Два-три месеца преди изборите е недопустимо да се правят промени в Изборния кодекс, въпреки че има определени дефицити в него", каза още Цветанов. Той беше категоричен, че не е обсъждана промяна, касаеща преференциалния вот.

"Ние ще се съобразим с изборните правила, иначе ще бъдем упрекнати, че правим закон за нас си", каза още той. Според него не е правилно да се провеждат избори в малки села с 100 души население и това ще доведе до натоварване на бюджета и организационни проблеми, на въпреки това ще проведат вота по тези правила.

Убеден съм, че това ще е поредната десета победа на ГЕРБ на избори в чест на 10-годишнината от създаването на партията. Догодина ще е единадесетата за президентските избори“, уверен е Цветанов.

Той увери, че кампанията на ГЕРБ ще стартира с 4 млн. лв. , няма черна каса и е единствената партия, която не получава дарения.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама